Jsem fresh, jedu (většinou) zdravě a vy byste tomu měli dát šanci taky. V Itálii se teplota limitně blíží závratným výšinám a tak přichází období zeleniny a ovoce /ne, že bych si dovolila tady tlačit od začátku nadívané labutí krky/. Pokud Vás ale nevzrušují zeleninové saláty, mám pro Vás recept svěží jako horský vánek. Těstoviny s cuketou, ricottou a citronem.
Potřebovat budete:
- těstoviny /počítáme na osobu cca 80g, můžete použít celkem jakékoliv krátké těstoviny, žádné špagety, linguine ani bucatini, ideální jsou fusilli, farfalle, penne rigate, tortiglioni - zkrátka takové těstoviny, ve kterých se "omáčka" bude držet a dostanou se do nich tak veškeré chutě/
- 1 malou cuketu /na dvě porce/
- 150g ricotty
- kůru z poloviny citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
Na rozpáleném česnekovém oleji opečte zprudka půlka kolečka cukety, nakrájené na cca půlcentimetrové tenké plátky. Barva by měla zůstat tmavě zelená, takže pracujte rychle, ať z toho nemáte nevábné bahno. do cuket s olejem vhoďte těstoviny, ricottu, promíchejte, osolte a nakonec přidejte nastrouhanou citronovou kůru, nevařte, pouze prohřejte. Hotovo!
Recept je to jednoduchý na přípravu a relativně lehký do žaludku, především pak svěží pro patro. A na léto úplně ideální. Dobrou chuť!
Pac a pusu
Martuccia
To vypada skvele! Kdyby u nas ale citrony nebyly za cenu zlata :-/
OdpovědětVymazatwww.FashionHouseCZ.blogspot.com
Tak horké to snad nebude (:
Vymazat